Валери Симеонов: Атаката заради Закона за хазарта беше очаквана

Политика

16-05-2018, 14:20

Снимка:

Правителствена информационна служба

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Още по Темата:

ОП внесоха законопроектите за хазарта, тютюнопушенето и преместваемите обекти по Черноморието

В момента българският спортен тотализатор е поставен в много неизгодно положение, твърди вицепремиерът

„Атаките срещу Закона за хазарта са очаквани – особено от тези, които са пряко засегнати“. Това заяви пред журналисти в парламента вицепремиерът Валери Симеонов. Той обсъди този и други свои законопроекти с депутатите от „Воля“.

„Съпротивата беше очаквана. Сигурен съм, че колегите от парламентарните групи в Народното събрание, които изразиха вече своята подкрепа, са я очаквали. Ще подкрепим всяко предложение за увеличаване на данъка върху хазарта. В момента българският спортен тотализатор, единственият законен източник на средства на българския спорт, е поставен в много неизгодно положение. Той е загубил страшно много средства, тъй като няма изискване за частните оператори да заделят средства за спор“, допълни още той.

„Не посягайте на мечтите на българите“... Това ми звучи като стадо акули, които призовават - не посягайте на мечтите на малките рибки“, коментира вицепремиерът.

А депутатите от „Воля“ дали принципно съгласие по всички законопроекти на Симеонов, но предстои да бъдат уточнени и прецизирани определени текстове.

„Предстои да бъдат уточнени и прецизирани отделните текстове, като например за Закона за устройство на територията във връзка с преместваемите обекти и за контрола върху държавна територия. По Закона за хазарта принципно приемат както ограничаването на продажбата на места само, които са изрично лицензирани и по отношение на пряката и непряката реклама, също приемат, но вероятно ще имат някакви допълнения“, заяви Симеонов.

Веселин Марешки коментира, че по някои от законопроектите  имат пълно съответствие и по някои имат разминавания.

„По закона за тютюнопушенето няма как да се срещне нашата подкрепа“, заяви лидерът на „Воля“.