Стартира конкурса за млади художници на името на Христо Господинов

Представените творби трябва да са авторски

Ротари клуб – Добрич организира ежегодния  конкурс за връчване на годишни награди за млади художници на името на художника и ротарианец Христо Господинов.

Конкурсът се провежда всяка година и дава възможност на ученици от Добрич да изявят своя талант и постижения в областта на изобразителното изкуство.

Целта е да се отдаде заслуженото уважение на изявения добрички творец, както и да се насърчава развитието на млади художници от град Добрич и да се създадат условия за тяхната творческа изява.

Право на участие имат всички млади творци от 4 до 19 години, живеещи в гр. Добрич. Възрастовите групи са от 4 до 7 години, от 8 до 11 години, от 12 до 14 години и от 15 до 19 години.

Представените творби трябва да са авторски. Всеки участник може да се включи с максимално две произведения от изящните и приложни изкуства без ограничения за техники и материали.

Максималните размери на творбите не трябва да надвишават 1.5 метра на голямата страна.

Размерът на произведенията може да бъде минимум 30-40 см. и максимум 50-70 см. За скулптури и произведения на приложните изкуства максималната височина е един метър.

Творбите трябва да бъдат придружавани от следната информация – име на автора, наименование на творбата, година на нейното създаване, материал, училище/школа, преподавател, адрес, електронна поща и телефон за контакти.

Личната информация следва да бъде нанесена на гърба на всяка картина в долния ляв ъгъл, четливо изписана или на залепен лист с формат 15/20 см.

Във всяка възрастова група се присъждат по едно първо, две втори и три трети места. Наградите се осигуряват от Ротари клуб – Добрич и се връчват при откриване на изложбата с творби от конкурса.

Творбите трябва да бъдат представени най-късно до 1 юни 2018 г., а резултатите се обявяват най-късно до 10 юни 2018 г. В периода от 1 до 15 юни в Художествена галерия – Добрич ще се организира изложба на творби участвали в конкурса.

Произведенията ще бъдат оценявани от тричленно жури – Евелина Ханджиева, директор на  Художествена галерия – Добрич и художниците Милена Ал Джабари и Недко Недков.