Ще продават 131 дка военни терени край Куклен

Животът

16-05-2018, 14:44

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Те са част от цялостната концепция за модернизация на въоръжените сили

Правителството промени от публична в частна държавна собственост статута на имоти, управлявани от Министерството на отбраната. Те се намират в областите Пловдив и Ямбол и са с отпаднала необходимост за ведомството.
Два от терените се намират в местността "Капсида“ край с. Куклен и са с площ съответно 115 дка и 16 дка.
Промяната в статута им ще позволи извършването на разпоредителни действия.
На заседанието днес кабинетът реши да предложи на Народното събрание да приеме проекта за инвестиционен разход "Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада“ и актуализирания проект "Придобиване на нов тип боен самолет“. Те са част от цялостната концепция за модернизация на въоръжените сили.
Инвестиционният проект "Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада“ предвижда придобиване на 150 броя бойна и специална техника за три батальонни бойни групи, на системи и допълнително оборудване, както и обучение на състава. Времевият интервал за неговата реализация обхваща 12 години.
Прогнозната стойност е в размер на 1 милиард и 464 милиона лева с ДДС.
Инвестиционният проект "Придобиване на нов тип боен самолет“ предвижда придобиването на 16 самолета на два етапа. През първия етап, който е финансово осигурен с 1 милиард и 800 милиона лв. с ДДС, е предвидено да се придобият не по-малко от осем бойни самолета. С тези средства се предвижда придобиването на летателните апарати, средствата за наземно обслужване, средствата за обучение, обучението на състава, първоначалната интегрирана логистична поддръжка (за период от 3 години) и въоръжението.