Нови автомобили подобряват качеството на услугата в Домашния социален патронаж

Мисия Пловдив

17-05-2018, 08:30

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стойността на новите автомобили е 139 680 лева

Три броя фабрично нови товарни автомобила Марка „RENAULT”, модел „TRAFIC” бяха закупени от Община Пловдив за нуждите на „Домашен социален патронаж“. Те ще се използват за доставка на топла и диетична храна до 400 потребители на услугата. Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика на Пловдив Георги Титюков лично изпробва един от микробусите.

Те ще се използват за разнос на топла, разнообразна и подходяща за различни заболявания храна в 5 от районите на града, включително кварталите „Прослав“, „Коматево“ и „Остромила“. Всеки автомобил ще обслужва средно по 80 адреса дневно.

Услугата за разнос на топла храна е част от социалната политика на Община Пловдив. Насочена е към задоволяване на жизнените потребности на самотни и трудно подвижни възрастни хора, с физически или други увреждания.

Освен това потребителите на услугата ще получават и допълнително съдействие от екипа на „Социални дейности” в патронажа при организирането на бита и социалния си живот.

Трите нови автомобила ще заменят част от остарелия автопарк на „Домашен социален патронаж”, който включва общо 6 коли. Подмяната на най-старите микробуси (произведени през 1990 г.) ще намали чувствително разходите за ремонт, поддръжката, горива и смазочни материали, както и ефективността и качеството на социалните услуги, предлагани от Община Пловдив.

Фирмата – доставчик „Омникар Ауто” ООД е избрана след проведена обществена поръчка от Община Пловдив. Стойността на новите автомобили е 139 680 лева.