ГЕРБ: БСП отново отклонява вниманието със завода за отпадъци

Политика

17-05-2018, 11:44

Снимка:

България утре

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Проектът започна още през 2010 г., заяви Ивелина Василева

„Денят, в който европейските лидери са в София и взимат исторически решения, това е поредният опит на колегите от БСП да отклоняват вниманието, да омаловажават постиженията и успехите на българското правителство, председателстващо Съвета на ЕС. Бих казала, че това е рефлекс на колегите от БСП още от времето, когато Станишев береше макове по поляните на София.“ Това каза Ивелина Василева, председател на Комисията по околна среда и води и депутат от ГЕРБ по време на брифинг в парламента в отговор на БСП по темата за проекта за завод за отпадъци.
По-рано през деня от БСП заявиха, че заводът за отпадъци трябва да бъде изграден в село Яна, а не в ТЕЦ-София. Председателят на Градския съвет на БСП Калоян Паргов заяви, че партията му не подкрепя поредната недомислица, която ГЕРБ прави в отчаян опит да намери решение.
Василева допълни, че проектът за трета фаза на завода за отпадъци е подкрепен изцяло от Европейската комисия. „Това е проект, който започна още 2010 г. и през 2015 г. бяха построени първите инсталации, които доказано носят ползи и на хората, и на околната среда. Това е проект, който от самото начало е подкрепян от ЕК и затова тя осигурява финансиране чрез ОП „Околна среда“, каза още тя.