Над 90% от софиянците одобряват нощния градски транспорт

Мисия София

17-05-2018, 18:06

Снимка:

sofiautre

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Линията Люлин – Младост се радва на най-голяма популярност

Представително за София социологическо проучване показва, че софиянците изказват огромно, почти стопроцентово одобрение за въвеждането на нощен градски транспорт по начина, по който от Великден той беше въведен на територията на столицата от Центъра за градска мобилност, предават от ЦГМ. Близо 91 на сто от запитаните на терен граждани и 97,15% сред пословичната със своята склонност към разделяне на мненията интернет общност, споделят една позиция – на одобрение. Невероятно, но факт!

Според запитаните в директни интервюта на терен, линията Люлин – Младост се радва на най-голяма популярност сред анкетираните на терен граждани. Логиката е ясна – двата жилищни комплекса са обитавани от над 30% от цялото население на столицата. Това е резултат от 29,51%, който с малко, но превъзхожда останалите данни за отделните линии. На второ място се нарежда линията от Обеля до Студентския град. Тя печели одобрение от 26,37 на сто.

Прави впечатление, че точно на обратните позиции са отговорите на тези два въпроса в интернет анкетата.

Сред участниците, попълнили своите позиции във виртуалното допитване, най-висок процент печели линията Обеля – Студентски град. Тя е предпочитана от 31,01% от отговорилите. Това е логично на фона на вече подчертаното очакване, че интернет анкетата е била достъпна за повече млади хора, а Студентският град е съсредоточие на университети, техните кампуси и много увеселителни заведения, които са посещавани не само от живеещите в самия комплекс, но и от останалите софиянци.