Тръмп: ЕС е ужасен партньор

Свят

18-05-2018, 08:18

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Не внасяте автомобил от САЩ, а германските коли се продават при нас, каза американският президент

Европейският съюз (ЕС) е ужасен търговски партньор на САЩ, прекалено разглезен. Така американският президент Доналд Тръмп отговори на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който по време на Европейската среща на върха в София заяви, че на Щатите не може да се разчита.
Лидерите на ЕС призоваха вчера от София Тръмп да престане да ги заплашва с мита върху стоманата и алуминия, като посочиха, че са готови за преговори по въпросите на търговията, но не под натиск.
"Европейският съюз е ужасен спрямо Съединените щати, що се отнася до търговията. Те са ужасни към работниците ни. Миналата година имахме търговски дефицит от 150 милиарда долара с Европейския съюз. Познавам Жан-Клод Юнкер и Доналд добре и ги харесвам, но те са много твърди", каза Тръмп по време на среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от световните агенции и БНР.
Тръмп изтъкна още, че европейските търговски мита правят практически невъзможно внасянето на автомобили от Съединените щати, докато германски автомобили се продават в Америка без търговски бариери.