„Централен” с ударен брой акции за репатриране от началото на 2018г.

Мисия Пловдив

18-05-2018, 08:43

Снимка:

район „Централен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Отдел „Екология“ на районната администрация регулярно предприема поредица от мерки, насочени към собствениците за преместване на излезли от употреба МПС

По инициатива на районния кмет Георги Стаменов се проведе поредната акция по репатриране на излезли от употреба моторни превозни средства. Съвместно с 2. РУ „Полиция“ в рамките на деня бяха преместени 5 автомобила.  

От началото на 2018 г. районният кмет Георги Стаменов и екипът му са съставили предписания на общо 145 излезли от употреба автомобили, броят на преместените е над 30. Грета Маринова, ст. инспектор "Екология и озеленяване",  напомня, че съгласно нормативната уредба към принудително преместване на автомобили на паркинг за временно съхранение се престъпва ако собствениците не са изпълнили съставените им предписания в законоустановения 90 (деветдесет) дневен срок, а именно – да приведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за това организации. 

Отдел „Екология“ на районната администрация регулярно предприема поредица от мерки, насочени към собствениците за преместване на излезли от употреба МПС (ИУМПС). Мерките касаят МПС, които са паркирани по тротоари, улици, площадки, открити обществени паркинги, зелени площи и други терени на държавна или общинска територия. Администрацията се обръща към всички водачи на МПС, които държат паркиран автомобил, който не е в движение, да помислят за своите съседи, които нямат паркоместо, а ползват ежедневно своето превозно средство за придвижване.