ГЕРБ обвини Нинова в лъжа за подписката за ЧЕЗ

Политика

18-05-2018, 14:38

Снимка:

България утре

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

БСП внесоха в КЕВР 200 хил. подписа с искане сделката за ЕРП-то да бъде спряна

ГЕРБ обвини лидерът на БСП Корнелия Нинова в лъжа за подписката, която левицата внесе в КЕВР относно ЧЕЗ. Социалистите внесоха по-рано 200 хил. подписа с искане сделката за продажбата на енергийното дружество да бъде спряна. В интервю Корнелия Нинова съобщи, че подписите са събирани в градове, обслужвани от ЧЕЗ. От ГЕРБ обаче показаха доказателства, че това не е така.

"За пореден път доказваме, че думите, които изрича г-жа Корнелия Нинова, наистина са лъжа и тя заблуждава общественото пространство с неверни факти", заяви депутатът от ГЕРБ Валентин Николов. 

Те представиха и снимки, взети от социалните мрежи и сайта на БСП , в които се вижда, че подписи са събирани в Стара Загора, Русе, Велико Търново, Пловдив, Брацигово, Пещера. Тези градове не са обслужвани от ЧЕЗ.

"Абсурдно е да се смята, че КЕВР трябва да спира сделка при внасяне на повече от 200 хил. подписа срещу нея", категоричен бе Николов. Той подчерта, че ще търсят смислени решения, които да удовлетворяват обществото и енергетиката. Те се обърнаха към опозицията с питането дали депутатите от БСП са се подписали, защото "после те трябва да носят отговорността, която евентуалните щети биха нанесли върху българската енергетика". 

Отговор от страна на левицата не закъсня. Председателят на Временната комисия за ЧЕЗ и депутат от опозицията Жельо Бойчев коментира, че подписката е национална и никой не може да ограничи конституционните права на българския гражданин.