АУБ изпраща своите абсолвенти

204 бакалаври от 22 държави ще получат дипломите си

204 бакалаври от 22 държави ще получат дипломите си днес пред свои близки, преподаватели, официални лица и представители на бизнеса. Двадесет и четвъртият випуск на АУБ ще бъде поздравен от Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи. На церемонията дипломи ще получат и завършващите магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.

Почетен оратор на тазгодишната церемония е Росица Заимова, възпитаник на АУБ (випуск 2011 г.), класирана сред най-добрите 300 млади лидери от 34 държави в Европа в класацията на Форбс за Европа „30 под 30“ през миналата година. Тази година половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Русия, Албания, Монголия, Нигерия и Виетнам.

Ася Минкова ще поздрави колегите си - абсолвенти, а реч от името на завършващите Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри ще произнесе Ирена Мачева. Приветствия към випуска ще поднесат също д-р Стивън Съливан, президент на АУБ, и Андрю МакКлеърн от Посолството на САЩ в България.Церемонията ще се проведе в кампуса на Американския университет в България пред Студентски център „Америка за България“ от 10:30 часа.