Божана Апостолова: От първи книги пари не се печелят

София Лайф

20-05-2018, 13:08

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Не е лесно да попаднеш на интересна книга, а читателите имат различни вкусове

В студиото на БНТ книгоиздателят и културния деец Божана Апостолова коментира, че не се печели от издаването на дебютни книги - или заради неизвестността на автора, или заради недостатъчно добро медийно отразяване. Тя се похвали с шест награди за нейното издателство, което е специализирало в издаването именно на дебютни книги.

"Не е лесно да попаднеш на интересна книга, а читателите имат различни вкусове", отбеляза Божана Апостолова.

Тя сподели, че за нея върхът не е присъдената ѝ награда орден „Стара планина“ I-а степен, а наградата „Южна пролет“, която се присъжда за първи книги. Там на нейното издателство са присъдени шест награди, пет от които за първи книги. Това по думите ѝ е „уникално явление“. Божана Апостолова отличи имената на авторите Николай Терзийски, Наталия Делева, Иван Вълев, Лили Йовнова, Йордан Панайотов. Специално внимание тя обърна на „най-разпознаваемия и най-обичания“ по нейните думи писател Милен Русков.

"Книгоиздателката сподели, че от първа книга винаги се губи - или заради неизвестността на автора, или заради недостатъчното медийно отразяване. „Времето не пречи да оцениш духовния си потенциал“, коментира Божана Апостолова.