Оставиха в ареста задържания за педофилия

Градският прокурор на София Емилия Русинова вчера посочи, че досъдебното производство е образувано в петък

Мъжът, който в петък бе задържан по обвинение за блудство с две малолетни деца в столично училище, остава за постоянно в ареста, е решил Софийският градски съд на заседание днес при закрити врата. За мярката съобщи адвокатът на обвиняемия, предава БНТ.

Обвинението срещу мъжа е за престъпление по чл. 149, ал. 5, за което НК предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до 20 години. Градският прокурор на София Емилия Русинова вчера посочи, че досъдебното производство е образувано в петък.

"Съдът постанови, че няма основание да бъде определена по-лека мярка на лицето и остава същата, която е наложена", коментира адвокатът на обвиняемия.

Той обясни, че тезата на съда е, че именно неговият клиент е извършил престъплението, за което е обвинен. По думите му обвиняемият категорично отрича да е извършвал блудствени действия и е бил задържан поради "нелепо стечение на обстоятелствата и преекспониране на цялата историята".

Адвокатът заяви, че неговият клиент твърди, че при първите разпити бил подложен на физическо насилие и затова признал. Георгиев добави, че клиентът му все още не си е извадил медицинско свидетелство и призна, че няма видими белези от подобно насилие.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен