Да съживим боклука

Мисия Добрич

21-05-2018, 12:10

Снимка:

РБ "Дора Габа"

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Детска паркова библиотека радва свищовските малчугани

Поредно занимание в рамките на проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”

На 17 май 2018 г. библиотечен специалист гостува на учениците от II г клас с класен ръководител Красимира Хинева в СУ „Димитър Талев”, където се проведе поредното занимание в рамките на проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”. Този проект се реализира с подкрепата на фондация „Глобални библиотеки” – България в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 С Министерството на културата.

Знаейки за проблемите, които се създават поради прекомерното изхвърляне на отпадъци и невъзможността на някои материали да се разграждат в природата, децата заедно със своите родители, класен ръководител и библиотекар се включиха в моделиране с отпадъчни материали, като по този начин показаха как боклукът може да намери своето красиво приложение.

С много идеи, креативност и творчески талант малчуганите създадоха оригинални предмети. Гъсеници от картон за яйца, ракета, влакче и бухал от ролка за тоалетна хартия; моливник от картон, сокоизстисквачка, самолет, саксия и касичка от пластмасови бутилки, както и хранилки и къщичка за птици от кутия за обувки. А истинска изненада предизвика сътворeния от децата образ на своята любима учителка – г-жа Хинева, от платове и пластмаса.

В края на заниманието учениците поздравиха своя гост с песните „Трите кофи”, „Чай от билки” и химна на своето училище.

С изработените от децата предмети в края на проекта ще бъде открита изложба под наслов „За красива и чиста природа”.