Конче от Пржевалски се роди в зоопарка

Мисия Добрич

21-05-2018, 16:17

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двойката коне на Пржевалски има ново поколение (видео)

За първи път тази пролет в зоопарка се роди и шотландско пони

В Центъра за защита на природата и животните в Добрич се роди конче от редкия вид на Пржевалски, съобщи на днешната кметска оперативка директорът на зоопарка Цветанка Куртева. Животното се казва Искра, което е най-новото попълнение в семейството на Игор и Куна, дарени преди години от зоологическата градина в Лангерберг, Швейцария.
Искра е изненадала гледачите на 30 април,но родителите й не допускат никой до нея. Кончето бозае като се опитва да подражава на майка си и най-вероятно пробва и от нейната храна - зърна от царевица, пшеница, овес, ечемик и сено, поясни директорът на зоопарка.Когато Искра навърши пет месеца, ще й бъде поставен чип. Центърът за защита на природата и животните, в който пребивават още двама родственици на семейството коне - Мая и Вихър, е включен в световна програма за опазване на застрашените от изчезване азиатски диви коне.
За първи път тази пролет в зоопарка се роди и шотландско пони.Рожбата на двойката Маша и Некропол все още няма име,каза директорът на центъра. Сред най-новите обитатели на зоологическата градина са и цакели, муфлончета, камерунски козлета.
Центърът за защита на природата и животните в Добрич е първата лицензирана зоологическа градина в България.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"