Глушкова и Ганева с чудесен старт в Букурещ

Турнирът е от първа категория на Тенис Европа

Денислава Глушкова (ТК „Дема", София) и Ангела Ганева (ТК „Кристи", Дряново) дадоха страхотен старт на участието на българските млади тенисисти в турнира за юноши и девойки до 14 г. от първа категория на Тенис Европа в Букурещ,съобщи БФ Тенис.

Поставената под номер 5 в схемата Глушкова спечели с 6:0, 6:0 мача си от първия кръг срещу Мариа Алдеа Весели от Румъния. Веднага след нея същия резултат постигна и Ганева, която не даде нито гейм на друга румънка – Дариа Стефаниа Малаеску.

Двете единствени от нашите играха днес на сингъл, а утре надпреварата започват и представителите ни при юношите.

 

Турнирът е от календара на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД.

Заради матурите за 7 клас обаче в Букурещ националният ни тим е съставен освен от Денислава и Ангела, и от съотборниците в ТК „Авеню" (Бургас) - Динко Динев и Драгомир Драганов. Треньор на тима е капитанът ни за Купа „Дейвис" Тодор Енев.

 

Извън „3Т" програмата в турнира ще участват и Светлин Керемедчиев (TK „Железничар 1996", Пловдив), Адриано Дженев (ТК „Хасково 2015") и Джулия Златева (ТК „Испано", Варна).