Ниски са нивата на водите в язовирите от областта

Добруджанци

22-05-2018, 08:43

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов закон ще затяга контрола над язовирите

Най-големият водоем в региона - язовир "Одринци", е пълен на 30 на сто

Във всички язовири в Добричка област нивата на водите са ниски и няма опасност за живота и здравето на населението, съобщават от областната управа. От там се позовават на доклад от проверка, назначена със заповед на областния управител Красимир Кирилов. Най-големият водоем в региона - язовир "Одринци", е пълен на 30 на сто от обема му.
При инспекцията на язовирите са присъствали техните концесионери и ползватели, които са представили актуализирани аварийни планове. Проверена е техническата изправност на съоръженията, включително и на спирателните кранове. За някои от водоемите са издадени предписания за отстраняване на незначителни нередности: да бъде почистена растителност от откосите на язовирните стени и да бъдат дооборудвани аварийните складове, посочват от пресслужбата на областната управа.
Извън населените места е направен оглед на речни корита, както и на попадащи в обхвата им участъци и съоръжения от републиканската пътна мрежа. Експертната комисия е проверила проводимостта на коритата, дали има непочистена растителност и незаконни сметища. От областната управа информират, че там, където са констатирани нередности, също са издадени предписания за предприемане на мерки.