Първолаци четоха приказки в Общинския приют за кучета в Търново

Велико Търново Лайф

22-05-2018, 10:55

Снимка:

СУ "Вела Благоева"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Слушатели им бяха Хана, Дядото и малките бебета

След гимназистите от СУ "Вела Благоева", които през декември 2017 г. създадоха  филма „Последните джедайки“, представящ живота в приюта за безстопанствени кучета във Велико Търново, разпространиха коледни картички с цел осигуряването на средства за поставяне на пътни указателни табели до там, поставиха табелките в началото на месец май 2018 г, първокласници четоха приказки на новите си четириноги приятели.

Група ученици от I Б клас, с класен ръководител Силвия Дачева, посетиха Общинския приют за безстопанствени кучета. Децата, заедно със своите родители, класната ръководителка и училищният психолог Лилия Цанкова, четоха любими детски приказки пред новите си четириноги приятели. Учениците с гордост показаха на Хана, Дядото и малките бебета, че вече могат да четат.

Приютът, в който гимназистите помагат като доброволци почти година, се намира в гориста местност в района между село Шемшево и Буковец и самите те в началото трудно го намерили. Идеята им била информацията за това място да достигне до повече хора и шансовете на кучетата да намерят нови стопани да се увеличат. За осъществяването на идеята им помогна училището с отпечатването на картичките и с възможността да ги продават. Шест от седемте табели вече помагат на търсещите приюта да се ориентират по-бързо и лесно. Предстои поставянето и на седмата, когато пътят, на който ще се указва посоката, бъде отворен.