Реплика на демилитаризираната зона между Кореите е истински хит сред туристите

Свят

22-05-2018, 11:10

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Интересът се е засилил след срещата на Корея Ким Чен-ун и Мун Дже-ин през април

След историческата среща между лидерите на Северна и Южна Корея Ким Чен-ун и Мун Дже-ин, която се състоя в демилитаризираната зона между двете страни на 27 април, интересът към местността е огромен.

Селището Панминчжон в зоната, известно още като селището на мира, буди интерес сред всички. То обаче е заобиколено от мини полета, бодлива тел с ток и е силно охраняемо. Достъпът на обикновените хора до там е почти невъзможен. А за туристите, които посещават мястото правилата са повече от строги.  В средата на селцето е разположена и централата на представителството на Обединени нации. Тук са и Сградата на мира и Сградата на свободата

Затова пък в Южна Корея има негова реплика и в последно време потокът от туристи там е огромен.

Само на час път от Сеул с влак се намира филмово студио. Там е построена едно към едно демилитаризираната зона между двете Кореи. Декорът е създаден през 2000 г. за заснемането на южнокорейският блокбъстър „Съвместна зона за сигурност“.

Точно там в момента могат да се видят стотици туристи, които се ръкуват от двете страни на границата – подобно на Ким Чен-ун и Мун Дже-ин. За някой символичното преминаване на границата, макар и това да не е реалната граница, е изключително изживяване.