Ремонтират шадравана в централния градски парк в Стара Загора

Усилията са насочени да бъде готов за празника 24 май, или най-късно на следващия ден

Започна усилен ремонт на прочутия от миналото и любим на старозагорци шадраван с фонтаните в централния градски парк „Пети октомври“ в Стара Загора.

 Усилията са насочени да бъде готов за празника 24 май, или най-късно на следващия ден, съобщи Николай Стоев, началник звено „Озеленяване и комунални дейности“ в Община Стара Загора.

 Ремонтните дйности включват полагане на нова хидроизолация, профилактика на разпръсквателните дюзи, подмяна на счупените облицовъчни гранитни плочи  и др.

 Шестте големи разпръсквателя са комбинирани с много повече малки, които през горещите летни дни разпръскват свежест и хлад и носят приятни емоции на жителите и гостите на града. Мястото е любимо на малки и големи, за игра, отмора или приятни срещи. Фонтанът е осигурен с достатъчно вода с постоянен дебит, уверяват от общинското звено ОКД.

 Общинските служители са се натъкнали на редица примери на вандалски прояви към публичното имущество. Те са констатирали, че дюзите на разпръсквателите са пълни с камъни, в тях са хвърляни и клечки и други парчета от материали, използвани за игра от малки или по-големи деца. От общината отправят призив към гражданите на Стара Загора да пазят общинското имущество и да се грижат за направеното в полза на общността.