Митрополит Николай освети параклиса в летище Пловдив

Новините

22-05-2018, 15:02

Снимка:

Областна Администрация Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Това Богоугодно дело беше започнато още през 2009 година от бившия директор на летището

Областният управител Здравко Димитров присъства на освещаването на новия параклис на летище Пловдив „Св. Св. Козма и Дамян“. Тържественият водосвет беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, в присъствието на Знеполския Епископ Арсений, свещенослужители от храмовете „Св. Богородица“ и „Св. Марина“, заместник областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров, Димитър Керин, главния секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов, директора на летище Пловдив Христо Щерионов  и служители. Параклисът бе осветен, след като беше приведен в съзвучие с църковните канони. Това Богоугодно дело беше започнато още през 2009 година от бившия директор на летището – г-н  Андреев, към когото Владиката също отправи своите благодарности.
Митрополит Николай извърши църковната церемония, а в края на богослужението се обърна към присъстващите, за да ги призове да се молят и благодарят, за това, че Господ ги закриля и бди над добрите им дела.
Негово Високопреосвещенство не пропусна и да благослови и поздрави областния управител Здравко Димитров в деня на неговото рождение, като му пожела крепко здраве, благоденствие и духовни сили, за да продължава все така неуморно и с плам да върши своето  дело.
Областният управител Здравко Димитров благодари за благопожеланията и каза, че като православен християнин, се уповава на Божията помощ.
В празничния ден г-н  Димитров беше поздравен от близки, приятели, партньори и колеги, и получи лично обаждане от премиера Бойко Борисов, който също му пожела здраве, сили и благоденствие.