Къщите около Пловдив стават все по-търсени

Мисия Пловдив

22-05-2018, 15:08

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На територията на Пловдив най-търсени са жилищата в близост до индустриалните зони

С 19% са нараснали продажбите на имоти в Пловдив и региона през първото тримесечие на 2018 година, спрямо същия период на миналата 2017-та. Това отчетоха брокери на недвижими имоти по време на бизнес закуска на Imoti.net в града.
Оказва се, че едни от най-търсените имоти във втория по големина град в България са къщите в близост до Пловдив. Според експертите това се дължи на факта, че за 20 000 – 30 000 евро купувачите могат да намерят къща на 15 км от Пловдив, но не и да закупят апартамент в града за същата сума.
На територията на Пловдив най-търсени са жилищата в близост до индустриалните зони. Данните показват, че първо жилище купуват хора между 25 и 35 години. От началото на годината половината имоти са били продадени "на зелено“ т.е., докато обектите все още са били в строеж. 30% от жилищата в Пловдив и региона са били закупени с кредит, сочат данни на агенциите за недвижими имоти. Интересна тенденция е, че в последните месеци брокерите отчитат повишен интерес към покупка на панелно жилище. Причина за това е, че новото строителство предлага по-малки по площ апартаменти.
По време на бизнес закуската брокери на недвижими имоти се обединиха около мнението, че е нужна регулация в бранша. Експертите предложиха да се създаде регистър и Камара на брокерите, която да защитава интересите им.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"