Пак върнаха в ареста пловдивската танцьорка

Крими

22-05-2018, 17:42

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Искам да се лекувам и да уча, проплака тя пред магистратите

Съдебната сага на пловдивската танцьорка, която помете 10 коли на паркинг в града, след употреба на алкохол и наркотици, продължава. Габриела Медарова беше върната отново в ареста. Преди дни съдът я пусна с мярка за неотклонение „подписка“ по второ повдигнато обвинение за побой над момиче в заведение. Днес прокуратурата протестира решението на първата съдебна инстанция, а магистратите от апелативния съд решиха, да я върнат зад решетките.
Адвокатът на Медарова Орлин Търновалийски отново защити тезата, че клиентката му е невинна. Той разказа, че на Габриела й прилошало. Отишла до тоалетната на дискотеката. Подпирала се на вратата, но тя се отворила и танцьорката неволно „отпуснала длан“ върху потърпевшата. Габриела приемала антидепресанти, тъй като страдала от тревожна депресия.
Според прокуратурата по-лека мярка за неотклонение не върши работа, тъй като Габриела вече е била под „парична гаранция“ за катастрофата, но е извършила друго престъпление.
"Не съм я ударила умишлено. Искам при родителите ми, да се лекувам и да уча" заяви Габриела пред съда.
Магистратите смятат, че има опасност Габриела да извърши ново престъпление, ако е с по-лека мярка. Освен това имало достатъчно доказателства за случилото се в дискотеката. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.