Бронзов медал от ДЛП по вдигане на тежести

В спортна зала “Дружба” в град Хасково

Между 14 и 22 май в спортна зала “Дружба” в град Хасково се проведе Държавното лично първенство по вдигане на тежести. На него съвсем скоро учреденият клуб от град Генерал Тошево – СКВТ “Генерал Тошев” с треньор Димитър Димитров участва с общо осем състезатели в различните категории и възрастови групи. Въпреки че това е едва второто официално състезание на момчетата те се представиха много добре, записвайки класирания сред най-добрите десет.
Във възрастова група кадети до 15 години Иван Симеонов в кат. До 45 кг. завърши на осмо място, а Есер Исмаил в кат. До 50 кг. финишира на четвърто място.
При момчетата до 13 години спортният клуб по вдигане на тежести от Генерал Тошево се върна с един бронзов медал. Той е на Бейхан Исметов в кат. до 62 кг. Бейхан Исметов имаше изключително сериозна конкуренция, но успя да се пребори за третото място. Пред него останаха единствено състезателите от Бургас и Добрич – Петър Дешков и Йозен Махмуд.
В кат. до 30 кг. Мелих Рамаданов и Иван Станиславов завършиха съответно на шесто и девето място. Иън Хартунг и Росен Иванов в кат. до 40 кг. финишираха на шесто място, а в кат. +62 кг. Георги Тодоров остана на осма позиция.