Връчват Наградите "Пловдив"

Мисия Пловдив

23-05-2018, 09:12

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С Наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение

Тържествената церемония за удостояване с ежегодната Награда „Пловдив“ ще се днес  от 18.30 часа в голямата зрителна зала на Дома на културата „Борис Христов“.

Всяка година в навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев връчва престижното отличие на творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната година.

С Наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив.

Според утвърдения Статут на Награда „Пловдив“, специалистите в отделните комисии отличават един творец или колектив от номинираните във всеки от следните 10 раздела: Художествена литература; Художествен превод; Журналистика; Архитектура; Музика; Театър; Изобразително изкуство; Аудио визуални изкуства, фотография и операторско майсторство; Културно наследство и съхраняване на паметта и Произведение на изкуството, предназначено за деца.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"