ЦСМП: 12 души от катастрофа на АМ "Тракия" са хоспитализирани

Животът

23-05-2018, 11:38

Снимка:

wikipedia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Автобус и ТИР са се сблъскали на АМ "Тракия"

Има 60-годишен тежко пострадал мъж, който е с черепно-мозъчна травма и в шок

В 7.12 часа ни подават сигнал за катастрофа между ТИР и автобус на градския транспорт. Става въпрос за турски ТИР. Изпращаме 4 линейки, като в 7.21 часа първата линейка е на мястото на катастрофата. Това съобщи за Агенция „Фокус“ говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София Катя Сунгарска.

„Има 60-годишен тежко пострадал мъж, който е с черепно-мозъчна травма и в шок. Него първо хоспитализираме в УМБАЛ „Св. Анна“-София. Пострадали са и две жени – на 24 и 46 години, които са с наранявания на долните крайници. Тях сме хоспитализирали в „Пирогов“. Има и 4-годишно дете, което няма видими наранявания, но е със силен уплах и също е закарано в „Пирогов“, за да му се окаже адекватна помощ. Трима души са с по-леки, не животозастрашаващи наранявания. Те са в ИСУЛ. Общо 12 души са хоспитализираните, като за 4 човека „Пожарна безопасност и защита на населението“ ни помогна много“, обясни Сунгарска.

По думите ѝ те са с леки наранявания и ПБЗН ги е откарала в УМБАЛ „Св. Анна“.

„Има и една жена, която с частна кола е отишла за преглед в Окръжна болница. Шофьорът на турския ТИР е без наранявания, а за шофьора на автобуса нямам информация. Почти всички хора в автобуса са спели и са чули много силен тропот и трясък на няколко пъти. Явно това е при удара и обръщането на автобуса. Най-важното е, че няма загинали“, каза още Катя Сунгарска.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"