Танцьорката, която потроши 10 коли, разби носа на студентка, отново в ареста

Крими

23-05-2018, 08:00

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В присъствието на полицейски служители тя е отправила спрямо една от свидетелките по делото заплаха

Официално съобщение:  Окръжен съд – Пловдив отмени като незаконосъобразно определението на Районен съд – Пловдив от 18.05.2018 г., с което е постановена мярка за неотклонение "подписка“ спрямо Габриела М.
Окръжният съд приема, че от доказателствата по делото  се установява наличието на обосновано предположение Габриела М. да е извършила престъплението, в което е обвинена- причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. За това престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода“ до една година или пробация.
Не е налице опасност Габриела М. да се укрие, но е налице  реална опасност в случай на по-лека мярка да извърши друго престъпление. Тази опасност се извежда от доказателствата по делото, които сочат  по- висока от обичайната за това престъпление обществена опасност на деянието и дееца. В подкрепа на този извод е и поведението на обвиняемата след деянието. В присъствието на полицейски служители тя е отправила спрямо една от свидетелките по делото заплаха, че ще й се случи същото, но е била възпряна да изпълни заканата си от друг свидетел.
Окръжен съд – Пловдив взе спрямо Габриела М. мярка за неотклонение "задържане под стража“.