Десислава Иванчева уволнявала от ареста

Крими

23-05-2018, 12:57

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Клисуров назначи арх. Румен Русев за кмет на Младост

Подписвала и заявления за отпуск

От ареста Иванчева е подписала заповед, с която освобождава своя заместник Румен Русев, който беше изпълняващ длъжността "кмет". Това потвърди пиарът на район "Младост" Петър Кърджилов пред NOVA телевизия.
Владимир Клисуров беше посочен от Иванчева за изпълняващ длъжността „кмет“, а тя беше в отпуск. Това се случи по времето, в което Иванчева се намира в следствения арест. По-късно Клисуров съобщи, че не желае да остане кмет на „Младост“. Той подаде оставка, излезе в болничен и делегира правата на другия заместник Румен Русев.
"Заповедта за отстраняването на Русев е внесена от районната община "Младост" на 21-и май. Освен нея Иванчева е подписвала заявления за отпуски", коментира още Петър Кърджилов.

От администрацията на общината обясниха, че подписаната заповед не е легитимна, не е на бланка и Иванчева не може да разписва документи, докато е в отпуск. Русев е на работа, а Клисуров се е върнал от болничен и очаква да изтече предизвестието му за напускане. 
Иванчева и заместничката й Биляна Христова – Петрова са зад решетките от 17 април, след като бяха задържани по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери. Според прокуратурата Иванчева поискала от строителния предприемач Александър Ваклин 500 хил. евро, за да придвижи разрешението му за строеж.
Днес Специализирания наказателен съд ще разгледа искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на двете.