В Северен съдействат на хора с увреждания

Мисия Пловдив

23-05-2018, 13:56

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Работната среща е инициирана от ръководството на районната администрация и е част от програмата на кмета на района за подпомагане на дейността на хора в уязвимо положение

Кметът на район ,,Северен” инж. Ральо Ралев и неговият заместник д-р  Красимир Асенов, се срещнаха с председателя на СНЦ ,,Надежда за достоен живот” – г-жа Веска Младенова.

Работната среща е инициирана от ръководството на районната администрация и е част от програмата на кмета на района за подпомагане на дейността на хора в уязвимо положение.

На работната среща се обсъдиха както социални въпроси касаещи всекидневните затруднения на хората с различен тип увреждания, така  се обсъдиха и възможностите за съвместни културни и спортни проекти.

Обсъждането на достъпната среда беше сред основните акценти  на срещата,  като идеята на НПО е при изграждане на инфраструктура за хора с увреждания в проектирането да участват представители на организацията, които с практически съвети да подпомогнат повишаването на ефективността на изграждащата се специална инфраструктура.

Друг важен акцент, който беше поставен на работната среща касаеше възможността за подпомагане на самотни възрастни хора и хора с различни увреждания в домашна среда.

Въпреки, че в началото на настоящата година кметството приключи с проекта ,,Услуги за по-добър живот”, който беше насочен предимно към хора с увреждания, кметството продължава активно да подпомага и обгрижва 67 души от район ,,Северен” – каза инж. Ральо Ралев.