Започва нов етап от реконструкцията на бул. “Тодор Каблешков“

Мисия София

24-05-2018, 16:58

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

При реконструкцията ще бъде преасфалтирано цялостно кръстовището с бул.“Цар Борис Трети“

На 27 май започва реконструкцията на бул. „Тодор Каблешков“ в участъка от магазин "Кауфланд" до бул. „Цар Борис III“ включително подземната инженерна инфраструктура. Това съобщи заместник-кметът по направление транспорт Евгени Крусев.

"Миналата година извършихме разширението на бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Братя Бъкстон“ и магазин „Кауфланд България“, каза той, предават от общината.

"В рамките на ремонта пътното платно ще бъде затворено за движение в участъка, затова се извиняваме на гражданите и молим да използват алтернативни маршрути", каза Крусев.

"При реконструкцията ще бъде преасфалтирано цялостно кръстовището с бул.“Цар Борис Трети“, което е едно от най-натоварените. Движението ще бъде стеснено от 17 юни. Предвиждаме поетапно да се ограничава движението, като очакваме да има проходимост", каза зам.-кметът.

Предвижда се ремонтните работи да продължат до 20 юли. Стойността на обекта е 1 млн. лв.

От 1 юли се предвижда да започне и ремонт на бул. “Васил Левски“ между ул. “Граф Игнатиев“ и бул. “Цар Освободител“. В обхвата на кръстовището с ул. “Граф Игнатиев“ и бул. “Патриарх Евтимий“ се съчетават три обекта – ремонт на булеварда, подмяна на релсовия път и изграждане на подлеза вход/изход към бъдещата метростанция. Извиняваме се за създаване на затруднение в движението.

Планира се и реконструкция на бул. “Христофор Колумб“, на Източна тангента между бул. “Христофор Колумб“ и кв. “Христо Ботев“.

Вече се работи и по по-малки улици като „Феникс“, „Хемус“, „Гюешево“ и др.