И днес има условия за валежи

Животът

25-05-2018, 11:02

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

И през почивните дни се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици

В източните райони още сутринта, а по-късно през деня и в останалата част от страната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, предават от БиТВ.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще превали и прегърми. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра – около 10 градуса.

И през почивните дни се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще вали в следобедните часове, а преди обяд ще е слънчево. В събота валежите ще са главно в Централна и Източна България, в неделя – в цялата страна. Вятърът ще е слаб от изток-североизток, в Източна България - умерен. Дневните температури слабо ще се понижат и в неделя ще са предимно между 23 и 28 градуса. През първата половина от следващата седмица намалява вероятността за превалявания. Ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има в понеделник над западната половина от страната, където ще има валежи. Във вторник и сряда превалявания са възможни само на изолирани места.