Българският спорт показа грозното си лице и в баскетбола

Животът

25-05-2018, 13:33

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Като вариант за борба с агресията по спортни събитие се върти предложението гостуващият отбор да няма агитка

Този път грозното лице на българския спорт се показа не на футболния терен, както сме свикнали, а на баскетболния. Грозни сцени, хвърляния на предмети, бесило и жандармерия по време на втората среща от финалната серия на "Левски-Лукойл" и "Балкан" (Ботевград). Кой драсна клечката и какви ще бъдат последствията?

"Организацията на събитието е отговорност на домакина. Защо едната агитка бе поставена до другата? Организацията не е направена на ниво. Баскетболистът от "Балкан", който хвърли предмет към публиката - явно не са му издържали нервите. Нашата публика нямаше вина за създалата се ситуация. Главният съдия също носи огромна отговорност. ФИБА има ясна позиция срещу расизма и дискриминацията", подчерта президентът на баскетболен клуб "Балкан" Михаил Михайлов пред България он еър.

Треньорът на "Левски-Лукойл" Константин Папазов обясни, че цялата случка има предистория. "Ние сме повлияни от подобно събитие на 18 април в тяхната зала. Това, което можеше да се случи е да има по-голям ред. Радостното в тази ситуация е, че няма ударен спортист от "Балкан". Истина е, че ругатните водят до неприятни реакции. Проблемът е много неприятен. Психологичната война преди мачовете води до ескалация на напрежението. Ще имаме тежки претенции към тези, които са хвърлили бутилки. Защо публиката на "Балкан" демонстрира такъв непукизъм и неуважение към закона? Те трябваше да напуснат залата", категоричен бе Тити Папазов.

Като вариант за борба с агресията по спортни събитие се върти предложението гостуващият отбор да няма агитка със себе си. Според Михайлов тази промяна може да остави залите празни. "По-скоро трябва да се работи заедно в посока тези ситуации да не се случват", допълни той.

Днес се очаква решението на Дисциплинарната комисия, която да прецени кой е виновен за случилото се на срещата и какви ще бъдат последствията за него.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен