Фолк певицата Емилия пострада в тежка катастрофа

Крими

25-05-2018, 11:41

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

19-годиният шофьор е с опасност за живота

Тежка катастрофа с трима пострадали на магистрала „Тракия“. Поп-фолк певицата Емилия е пътувала заедно със своя годеник Жорж Башур и синът му, който е най-тежко пострадалият. Тримата са настанени в болница „Света Анна”. Инцидентът е станал в четвъртък на 37-ия км на аутобана в посока Пловдив. Зад волана е бил 19-годишният младеж. Като причина за катастрофата се посочва твърде високата скорост, с която колата е навлязла от суха на мокра настилка. Колата е прелетяла през мантинелата и се е преобърнала.

Младото момче е в изключително тежко състояние. „Прогнозите са по-скоро песимистични“, заяви пред журналисти изпълнителният директор на болницата д-р Славчо Близнаков. Мъжът е настанен в реанимация с тежка черепно-мозъчна травма със сериозно увреждане на мозъка. Той е на апаратно дишане, допълва Близнаков. Емилия е настанена в хирургия с гръдно-коремна травма, без опасност за живота. Годеникът ѝ е настанен в отделението за лицево-челюстна хирургия с обработени травми, също без опасност за живота.

„Няма да има никакви последици за здравето на певицата и нейния приятел“, посочи д-р Близнаков.

По информация на болница „Св. Анна“ средно 30 линейки на ден, водят пациенти в Спешния център.  Това прави около 1000 на месец или 12 000 на година, посочват от лечебното заведение. Най-малко 1/3 от тях са пациенти, пострадали при катастрофи, сподели д-р Славчо Близнаков - изп. директор на болницата.