Ученици ще се състезават в игра за знания

На 28 май, от 11.00 часа

Превантивно-информационният център по зависимости на Община Стара Загора провежда  кампания „Искам да знам – за моя здравословен избор“ по повод инициативата на Регионална здравна инспекция Стара Загора за подкрепа на международните здравни дни през май 2018 година, насочени към преодоляване на различни рискови фактори.

В рамките на кампанията, посветена на 20 май – Ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН и 31 май – Световен ден без тютюнопушене, на 18 май т.г. се проведе тренинг за доброволци от Младежките съвети по наркотични вещества на тема „Рискови фактори за здравето на младите хора“, съвместно с Центровете в Кърджали и Хасково.

На 28 май, от 11.00 часа, Старозагорският Превантивно-информационен център ще бъде домакин т.нар. куиз – отборна мисловна игра за знания. На среща с любознателността ще се съберат доброволци от Младежки доброволчески клуб „Дарители на надежда“ и техни връстници от няколко старозагорски училища – ППМГ „Гео Милев“, ТГ „Княз Симеон Търновски“, ПГСАГ „Лубор Байер“, ПГОХ „Райна Княгиня, СУ „Васил Левски“, СУ „Максим Горки“. Разпределени в отбори от шестима играчи в пет кръга те ще отговарят на въпроси от различни области на знанието, включително и по темите за тютюнопушене, ХИВ/СПИН, психоактивните вещества (ПАВ).

Победител е отборът, събрал най-много точки за верните си отговори. А наградата ще е  удоволствието от играта, интересното интелектуално занимание, новото знание, което всеки ще вземе за себе си, и добре оползотвореното време сред приятели и връстници, уточняват от Центъра.