Неделният куклен спектакъл е "Лека нощ, съкровище!"

С Ренета Николова, Мила Боянова и Росен Радев

Днес, от 11.00 часа децата на Добрич могат да видят куклената постановка "Лека нощ, съкровище!" по текст на Теодора Попова - Лазарова. Режисьор е Румен Куртев, сценографията и куклите са дело на Елисавета Качулева, музиката е на Пламен  Мирчев - Мирона.
В ролите участват: Ренета Николова, Мила Боянова и Росен Радев.
„Лека нощ, съкровище!“ е куклен спектакъл за най-малките, който по един наивен,  детски начин разглежда сложната тема за мястото на отделния индивид в обществото.Когато едно малко момиченце не иска да спи, а добрaта му  майка просто не може да се справи с проблема, тогава… Тогава на помощ идва Сънчо!И така започва приказката. Приказка, изпълнена с много музика, вълшебство и комични ситуации, в която предметите в детската стая оживяват, за да разкажат историята за малкия зелен гнудъл, който просто не искал да бъде зелен. Когато един гнудъл има проблем, той отива при Добрия Вълшебник. “Е, добре. – казва Добрият Вълшебник -  Ще сменя цвета ти, но ти трябва сам да избереш КАКЪВ ЦВЯТ ИСКАШ ДА БЪДЕШ.
И така нашият малък зелен гнудъл се изправя пред един много сложен проблем – да разбере кой е най-хубавият цвят. Така той се запознава с Червения, Синия, Жълтия гнудъл, но  открива, че, въпреки техните качества, той не може, а и не иска да бъде като тях.И когато отново среща добрия вълшебник, малкият зелен гнудъл избира най-хубавия – своя собствен цвят. Малкото момиченце вече спи . Сънчо тихо се измъква от детската стая…