Българско момиче ще боксира за титлата на Европа

В понеделник ще се изиграят полуфиналите при момчетата, а всички финали са във вторник

Българката Касимира Войкова ще боксира за европейската титла в категория до 67 кг на първото континентално първенство в тази възраст в женското направление. Шампионатът за момичета и момчета се провежда в черноморския ни курорт Албена.

Вчера тя изигра първия си мач в турнира директно на полуфиналите и спечели с 4:1 съдийски гласа срещу унгарката Петра Ковач. В спора за златното отличие съперничка на българката ще е ирландката Тинли.

При момчетата България ще има общо 7 полуфиналисти. След Серги Владояну (52), Искрен Михайлов (56) и Благовест Маи (59), които си осигуриха най-малкото бронзови отличия още в петък, вчера това сториха още четирима наши състезатели, съобщава bgboxing.org.

В кат. до 38,5 кг Сербез Асенов победи с 5:0 Денис Сидоровс от Латвия и на полуфиналите ще срещне украинеца Олекси Плисак.

Калоян Николаев (44,5) се наложи с категоричното 5:0 над италианеца Ди Сантантонио и в спор за място на финала излиза срещу украинеца Иван Ахапов.

Светослав Косев (46) също спечели с 5:0 ¼-финалния си мач срещу поляка Каспер и среща унгареца Лоренцо Конколи.

При 90-килограмовите Кирил Борисов също е на полуфинал, където негов съперник ще е молдовецът Николай Бурдюжа.

Другите ни трима участници вчера – Виктор Ламбев (40), Александър Юлиев (41,5) и Тони Сотиров (43) загубиха ¼-финалните си мачове и останаха на крачка от медалите.

Днес е почивен ден в програмата на шампионата. В понеделник ще се изиграят полуфиналите при момчетата, а всички финали са във вторник.