В голямо петъчно междучасие превръщат парк Бунарджика на 1 юни

Мисия Пловдив

28-05-2018, 08:13

Снимка:

район „Централен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кметът на район Централен ще открие първото издание на детския летен фест "С деца на тепе"

В голямо петъчно междучасие ще се превърне парк Бунарджика на 1 юни, когато в 16.30 ч. кметът на район Централен Георги Стаменов открие първото издание на детския летен фест "С деца на тепе". В рамките на събитието, което е част от културния календар на Община Пловдив, ще вземат участие ДГ "Незабравка", ДГ "Люляк", ДГ "Зора", ДГ "Майчина грижа" и ДГ "Снежанка".

На сцената ще излязат младите джаз таланти от музикален център “Art Libitum”, които ще дойдат специално от София за детския фест. По покана на Le petit Nicola, Пловдив за настроението на най-малките ще се грижи фокусникът Magic Марио, а водеща на празника ще бъде Виктория Христова - куклена актриса, в момента част от трупата на ДКТ „Константин Величков“, гр. Пазарджик. Георги Стаменов кани и фондация „Елия” – една организация, която разглежда децата със специфични потребности като деца със специални способности. „Тебешарен свят” и „Гора на приятелството” предлага на децата едно различно преживяване, което ще се състои само по повод „С деца на тепе“.

И още: малчуганите ще могат да се срещнат и снимат с представители на полицията, на КАТ МВР Пловдив, както и с огнеборците от Първа Районна Служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив.

„Това е първото издание на празника, с екипа ми и дарители даваме всичко от себе си в името на един незабравим празник. Само с общи усилия това е възможно“, каза Георги Стаменов.