Награждават победители в младежки конкурси в Стара Загора

На 30 май от 18.00 часа

Община Стара Загора и Център за подкрепа на личностното развитие организират (ЦПЛР) три събития в Младежки дом на 30 май от 18.00 часа.

Най-напред ще бъдат наградени отличените във фотоконкурса „Маскарадните игри през моя обектив” 2018. В него участваха деца и младежи от Стара Загора на възраст от 11 до 29 години, разпределени в три възрастови групи, които трябваше да представят до три оригинални фотоса от събитието. Целта на конкурса бе да се покажат и отличат фотосите, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали по време на Двадесетия фестивал на маскарадните игри, който се проведе на 18 март т.г. в Стара Загора. Двадесетте най-добри фотоса на наградените участници ще бъдат отпечатани и подредени в изложба.

Ще бъдат наградени и победителите във Втория национален литературен конкурс „Писма до себе си”. Със свои разкази, стихотворения и есета в него се включиха над 70 деца и младежи от Стара Загора, София, Сунгурларе, Варна, Стражица, Кюстендил, Провадия, Симеоновград, Царево, Горна Оряховица, Гълъбово, Сухиндол, Казанлък, Благоевград, Хасково, Петрич, Сливен, Плевен и Разград.

Отличените участници ще получат предметни награди и грамоти. Наградените творби вече са публикувани в специално издание.

Ще бъде представена и книгата „Вълшебният вторник” – сборник с разкази и стихотворения на участниците в литературен клуб „Без заглавие” към ЦПЛР с ръководител Мария Донева. Със свое участие ще се включи и Станчо Станчев от вокална група „Траяна глас”.