„Човекът паяк“ от Мали спаси дете в Париж

Свят

28-05-2018, 12:41

Снимка:

Кадър/Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

4-годишното дете в висяло от балкона на жилищна сграда

22-годишният  Мамуду Гасама вървял по улицата в Париж, когато видял тълпа да крещи пред една от сградите. 4-годишно дете висяло от балкона на сградата. Без да се замисля мигрантът от Мали се изкачил за секунди по фасадата на сградата до 4 етаж и спасил детето.

На видео се вижда, как младият мъж се качва от балкон на балкон с голи ръце, точно като човека паяк. Кадрите стават хит в социалната мрежа, а Мамуду Гасама споделя, че изобщо не се е замислил и просто е действал. Чак след като е спасил детето, мъжът се е разтреперял.

Кметът на Париж Ан Идалго се е обадила лично на мъжа да му благодари за героичната постъпка. Гасама й споделил, че е пристигнал във Франция преди няколко месеца и иска да изгради живота си там. "Отговорих, че тази героична постъпка е пример за всички граждани и че град Париж очевидно ще прояви желание да го подкрепи в усилията му да се установи във Франция", споделя кметът.

Президентът на Франция Еманюел Макрон е поканил Мамуду Гасама в Елисейския дворец, за да му благодари лично за смелата постъпка.

Властите съобщиха, че детето е било оставено само у дома и баща му е извикан да даде показания.