Реал в ШЛ е като Германия на мондиалите

Задната ножица на Бейл засенчи тази на Роналдо

Има една крилата фраза изречена от английската легенда Гари Линекер. Той често казва:"Всички играят на световно първенство, накрая Германия печели". След 13-та КЕШ/ШЛ на Реал може да се каже,че Реал в Шампионската лига е като Германия на мондиалите.


Финалът в Киев завършил 3:1 за Реал срещу Ливърпул имаше своите върхови моменти. Имаше свой герой и антигерой. Както се казва на финал като на финал.

Серхио Рамос приложи похват от борбата срещу Мо Салах и успя да го извади от игра. Със сигурност деянието на Рамос бе подло и заслужаваше гонене от терена.

След принудителното излизане на египтянина мърсисайдци показаха защо губят този мач. Не може да стигнеш финал в Шампионската лига и да разчиташ само на един играч. Това се видя и в полуфиналите с Рома. Няма как да се спечели такъв трофей като се разчита единствено на невероятния египтянин. След неговото излизане отборът от практикуващ германска преса се върна в провинциална глуха защита.

Реал също даде своя жертва в лицето на контузения Карбахал.

След Улрайх от Байерн и Кариос от Ливърпул поразклатиха  мита за стабилните германски вратари. И в двата случая футболистът, който намаза от техните изцепки бе Бензема. Даже Кариос дублира наивната си постъпка при третия гол на Реал и втория на Бейл като си вкара топката в мрежата.

Що се отнася до задната ножица на Бейл за 2:1 тя засенчи подобното изпълнение на Роналдо в Торино на първия четвъртфинал с Ювентус.

Тогава, когато Кристиано отбеляза гола и започнаха да сравняват изпълнението му с по-сполучливи задни ножици на други футболисти от предишни години,  се говореше, че попадението на португалеца е на четвъртфинал от Шампионската лига. Е,сега това на Бейл нв бе на четвъртфинал. Шедьовърът на уелсеца бе на самият финал на Шампионската лига.  При това с левия крак. И засенчи задната ножица на Роналдо.

С двата си гола Бейл стана играч на мача. А Зидан за пореден път изпъкна с гениално треньорско решение. Зизу вкара Гарет в игра като резерва, която се оказа повече от златна.