БСП иска касиране на изборите в селата Галиче и Беден

БСП иска касиране на изборите в с. Галиче и с. Беден, където при проведените в неделя балотажи спечелха кандидатите на ГЕРБ. Това заявиха на извънредна пресконференция от левицата.

„БСП не признава вота в Галиче и Беден. Това ще бъде юридическо преведено в искове за касиране на тези избори. Атакуваме ги пред българските съдилища и вярваме, че резултатите на тези срамни избори, ще бъдат отменени“, заяви депутатът и зам.-председател на ПГ на БСП Крум Зарков.

„Това е битка за физическата свобода на някои наши съграждани. Няма да оставим нещата така и ще се борим до край“, допълни Зарков.

Партията ще пусне и сигнали срещу петима души заради нарушения по време на частичните местни избори, които бяха проведени в няколко села. Сред тях има и сигнал срещу Ценко Чоков, който упражнил натиск срещу техния кандидат от затвора. Останалите са срещу председателя на „ГЕРБ – Бяла Слатина“ Стефан Терзийски, бившият общински съветник от Галиче Касъм Касъмов от ДПС и собственик на военен завод Георги Георгиев.

БСП внасят и сигнал срещу кмета на Девин Красимир Даскалов, който според тях оказал влияние върху изборните резултати в с. Беден.

На пресконференцията присъстваха и двамата кандидати за кметовете. Николай Димов, който е кандидат от червените в с. Беден твърди, че хората в селото са били извозвани и манипулирани.

Веселин Тушинов, изгубилият кандидат на червените в Галиче, твърди, че кметът се посочвал и хората не го избирали.

„Хората са много ощетени. Отнето е правото на демократичен избор и правото хората да си избират сами кмета“, настоява той.