Двадесет и двама се включиха в турнира по тенис на маса за хора с увреждания

Спорт

28-05-2018, 15:37

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Втори турнир по тенис на маса за хора с увреждания

Изключително приятно впечатление направи духът на турнира – приятелство, коректност и взаимопомощ

Шестнадесет мъже и шест жени, разпределени в две групи, участваха във втория Турнир по тенис на маса за хора с увреждания, който се проведе в зала „Академик“ на Русенския университет.

В група „А“ шампион стана Пламена Герджикова от Центъра за психично здраве-Русе, сребърния медал спечели състезателката от град Бургас - Дарина Цуцуманова, а бронзови отличия заслужиха Алие Басри от „Защитено жилище“-Русе и Мирослав Маринов от дом „Милосърдие“.

В група „Б“ първото място спечели Орхан Сеидов, среброто завоюва достойният му съперник Константин Кожухаров, а бронзови отличия извоюваха Николай Генчовски от СК „Компас-крос“ и Мирослав Антонов-дом „Милосърдие“.

Турнирът бе открит от двама народни представители - Пенчо Милков и Михаил Христов.  Христов, който е и изявен параолимпиец, изигра една демонстративна среща на турнира. Основен организатор и главен съдия на спортното събитие бе четвъртокурсникът от специалност „Социална педагогика“ - Георги Гаев, който е и председател на сдружението-инициатор на проявата „Олимп-спортът е равнопоставен“. Тримата съдии на турнира Пламен Левенски, Стилиян Дилянов и Ивайло Нецов бяха перфектни в своите отсъждания и нямаше нито едно оспорване. Освен Университетския спортен център, подкрепата си за реализирането на второто издание на турнира дадоха представителите на фирма „Бурнит“ от град Шумен  Радослав Радославов и Анатоли Атанасов, както и спортният клуб по тенис на маса “Дунав“ с президент Петър Петров.

Изключително  приятно впечатление направи духът на турнира – приятелство, коректност и взаимопомощ. В подкрепа на участниците бяха и многобройните зрители, които съдействаха за бързото подаване на топчетата, така че динамиката на състезанието в нито един момент да не бъде нарушена.

Турнирът бе закрит от проф. д-р Борислав Ангелов, ръководител на Университетския спортен център, който каза, че Русенският университет винаги ще е отворен дом за всички желаещи както да учат, така и да спортуват. Той покани състезателите и тяхната публика на следващото трето издание на турнира през 2019 година отново в Русенския университет.