Играчите на Бразилия с огромна премия при спечелване на Мондиала

Същата сума ще получат и членовете на треньорския щаб

Бразилската футболна конфедерация е предвидила огромни премии за играчите от националния отбор при спечелване на световната титла в Русия. Неймар и съотборниците му в „селесао“ ще получат по 1 милион долара, пише „Folha de S.Paulo”. Същата сума ще получат и членовете на треньорския щаб.

Предвидената премия може да се окаже рекордна в историята на световните първенства, ако „златистите“ спечелят Мондиал 2018. През 2002 година бразилските национали взеха пет пъти по-малко за титлата от шампионата в Южна Корея и Япония. През 1994 година пък бяха наградени с по 80 000 долара.

На домакинския Мондиал 2014 Бразилската футболна конфедерация беше предвидила обща премия от 35 милиона долара за световната титла. Тогава „селесао“ остана без медал, след като първо претърпя срамната загуба с 1:7 от Германия на полуфиналите, а след това отстъпи с 0:3 на Холандия в спора за бронза.

Бразилия е в Група „Е“ на Мондиал 2018 (14 юни – 15 юли). „Златистите“ започват участието си срещу Швейцария на 17 юни в Ростов на Дон, на 22 юни играят с Коста Рика в Санкт Петербург, а на 27 юни е срещата със Сърбия на „Откритие Арена“ в Москва (стадионът на Спартак).