Mини световно първенство по футбол за момичета и момчета II - III клас

Спорт

29-05-2018, 09:31

Снимка:

pxhere

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Футболният турнир ще се проведе в рамките на два дни

По повод предстоящото издание на Световнотo първенство по футбол и Международния ден на детето-1 юни Столичната община в партньорство с Българския футболен съюз организират Мини световно първенство по футбол за смесени отбори II и III клас.

Форумът се провежда традиционно като представлява миниреплика на предстоящия "Мондиал" в Русия. Събитието се реализира със съдействието на Министерството на външните работи, "НЕСТЛЕ България" АД както и представители на редица посолства, чиито държави ще участват на Световното първенство.

В турнира ще се включат 32 столични училища (общински и частни) и над 320 деца. Отборите ще бъдат съставени от максимум 10 момчета и момичета - II и III клас. Като част от инициативата организаторите предвиждат изработване на постер „Какво научих за държавата, която участва на Световното първенство 2018 година“ и представянето му на церемония по откриване на състезанието днес.

Футболният турнир ще се проведе в рамките на два дни на Националния стадион „Васил Левски” с начален час 10:00 часа. Закриването ще на 30 май от 15 часа. На церемонията по закриване на първенството всяко училище ще бъде отличено и наградено.