32 книги дариха в Северен от кампанията "Книги за смет"

Мисия Пловдив

29-05-2018, 10:52

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Книгите, които Кирил Гаров връчи официално на кмета на района, са 32 на брой

Нова благотворителна инициатива по повод деня на българската просвета и култура и на славянската писменост -24 май организира администрацията на район „Северен” в лицето на кмета на района инж.Ральо Ралев и г-н Кирил Гаров от неправителствената организация “Here2Help”.

Събираните съвместно пластмасови капачки са предадени за рециклиране в екологичната кампания „Книги за смет”, организирана от фондация “Credo Bonum" и издателство SmartBooks, където за килограм пластмаса получаваш 1 хартиена книга.

Книгите, които Кирил Гаров връчи официално на кмета на района, са 32 на брой.

От тях 11 книги получи народно читалище „Георги Търнев-1900”, връчени на секретаря на читалищното настоятелство Валентина Христоева от заместник-кмета на района Лариса Кътова.

Останалите 21 книги като подарък получиха ДГ „Дъга” с директор Дима Симеонова, ДГ „Бреза” с директор Нели Димитрова и ДГ „Весела” с директор Тодорка Пенкова.

Директорите на детските заведения изказаха своята благодарност към ръководството на районната администрация и увериха, че ще продължават активно да вземат участие в зелената инициатива за събиране на пластмасови капачки, както и да обучават своите възпитаници да опазват околната среда.