Фестивалът "Нашата мечта - да учим и живеем заедно" в Добричка община

Добруджанци

29-05-2018, 14:02

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Водата от 5 села на Добричка община вече е годна за питейно-битови цели

Открива се сцена за 200 деца

Фестивалът "Нашата мечта - да учим и живеем заедно" открива сцена за 200 деца от творчески ателиета в Добричката община, съобщават от кметската управа. Събитието събира 16 детски градини в село Паскалево на 30 май. Кметът на общината Тошко Петков ще поздрави децата за 1 юни и ще бъде сред публиката, която ще аплодира малките таланти.
Фестивалът е част от проекта "Детска академия за толерантност",който ползва финансов ресурс от близо 472 000 лева по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Академията насърчава деца, за които българският език не е майчин,да научат повече за българските букви,а всички,които се подготвят да тръгнат на училище, да покажат творчески умения в ателиета за танцово, театрално и приложно изкуство.
Фестивалът ще вдигне завеса със стихотворението "Българско дете", което ще изпълни Диляна Марева от детската градина в Стожер. Момичета от забавачницата ще танцуват под звуците на композицията на Бетовен "На Елиза".На фестивалната сцена децата от Дончево ще тропат "Добруджански ръченик", а от Божурово ще покажат "Моряшки танц". Творческите ателиета на академията в Плачидол, Карапелит, Котленци, Долина и още редица села ще се представят с песни,стихове, театрални драматизации. В Паскалево ще бъде подредена и обща изложба от творби на приложните изкуства.