Столичните полицаи са задържали трима мъже, крали автомобили

Крими

29-05-2018, 16:07

Снимка:

МВР

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Тримата са привлечени като обвиняеми и СРП им е наложила мярка за задържане до 72 часа

На 21 май в полицията бил получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Тойота Рав 4“, паркиран в столичния квартал „Люлин“. Незабавно стартирали полицейските действия, в които били включени служители на секторите „Престъпления свързани с МПС“ и „СПО“- СДВР. В хода на операцията, в района на кв. Княжево“, била локализирана крадената кола, която вече била с подменени регистрационни табели и съпровождана от друг автомобил. След подадени звукови и светлинни сигнали двамата водачи не се подчинили и при опита си за бягство създали реална опасност да бъде прегазен униформен служител, предават от МВР.

В резултат на предприетите незабавни заградителни действия, след кратко преследване откраднатият автомобил, шофиран от М.Г./37г./ бил блокиран в района на кв. „Факултета“. В него пътувал и и В.Д./39г./. Минути по-късно в ж.к. „Захарна фабрика“ е задържана и придружаващата кола, управлявана от И.Т./49г./, с прякор Гибона. Установено е, че и тримата мъже са активен криминален контингент по линия „Престъпления свързани с моторни превозни средства“.

При последвалите обиски и претърсвания в рамките на образуваното досъдебно производство на местопроизшествията и в жилищата на задържаните са намерени множество автоключове, дистанционни управления от гаражни клетки, телефони и таблети.