Увеличиха гаранцията на юрисконсултката на „Подуяне“ на 8 хил. лв.

Крими

29-05-2018, 16:18

Снимка:

България утре

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Сумата трябва да се внесе до 10 дни

Софийският апелативен съд увеличи сумата за гаранцията на задържаната с подкуп от 10 000лв. главна юрисконсултка на столичния район „Подуене”. Тя остава на свобода, но не срещу 1000, а срещу гаранция от 8000 лева. Според апелативните магистрати, първата инстанция не е преценила, че искането и получаването на подкуп е престъпление с висока степен на обществена опасност, заради което гаранцията беше увеличена. Решението е окончателно. Сумата трябва да се внесе до 10 дни.

Лилия Геринска беше арестувана на 16 май в момент на получаване на подкупа. Според прокуратурата парите са й дадени от фирма „Арт елит”, за да бъде спечелена обществена поръчка от 2 млн. лв. за саниране. Подписът на Геринска е бил върху всички документи, издадени от общината, макар и обществената поръчка да не се изпълнява, защото се разглежда в Комисията за защита на конкуренцията.

Лилия Геринска бе освободена от ареста ден, след като белезниците щракнаха на ръцете й. Тогава съдът прецени, че тя няма да се укрие и трябва да се грижи за детето си, което отглежда сама.