Лекар, бизнесмен и студентка спечелиха приз "Най-добрият човек"

Животът

29-05-2018, 18:45

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За 7-а поредна година Община Пловдив заедно с Националния алианс за хора с редки болести организират мероприятието

Маргарита Захарова, Борис Калибацев и Катерина Чобанова са отличените през тази година в кампанията „В търсене на най-добрия човек“. За 7-а поредна година Община Пловдив заедно с Националния алианс за хора с редки болести организират мероприятието.
„Община Пловдив предоставя много социални услуги, с които помагаме на много хора. Все пак не спираме да откликваме и на подобни инициативи, с които се благодари на добрите хора, които помагат на нуждаещите се“, заяви заместник-кметът Георги Титюков.
Ученици от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника събираха номинациите от пловдивчани в пункт на „Добротата“ до стълбите на „Каменица“. Там те записваха и историите на всеки, който иска да номинира някой заради направено добро.
Маргарита Захарова беше отличена заради работата ѝ по старчески домове, където чете на възрастни хора, както и за това, че психологически помага на хора, които са в затвора с доживотни присъди.
Борис Калибацев, директор на един от заводите в Пловдив е избран заради това, че е помогнал на човек с раково заболяване.
А 23-годишната Катерина Чобанова получи грамота заради своята всеотдайна дейност в Клиниката по детска хирургия, ментор е на деца от детски домове, както и работата й в училищата и изнасянето на лекции на тема „Доброволчество“.
В организирането на инициативата се включиха служителите от дирекция „Социална политика“ с директор Веселина Ботева.