Наградиха най-красивите градинки в "Централен"

Мисия Пловдив

29-05-2018, 18:50

Снимка:

район „Централен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Прекрасно е, че толкова много жители на града полагат усилия и влагат ентусиазъм в името на един по-красив район

Кметът на „Централен“ Георги Стаменов награди всички участници и победителите във фотоконкурса на администрацията за най-красива градинка в района. Събитието се състоя на 29 май, вторник, от 15.00ч. в двора на администрацията на ул. "Хр. Г. Данов" 39.

Домакини бяха кметът на района, зам.-кметовете инж. Тошо Пашов и Веселин Козарев, Добри Вълчев, секретарят Емил Саралийски. Сред гостите бяха директорът на Регионалния природонаучен музей д-р Огнян Тодоров, Росица Алмалиева от ОП „Градини и Паркове“, Светлозара Казанджиева, ПР на Регионален природонаучен музей. 
Районният кмет Стаменов раздаде наградите: градинарски ръкавици и пособия за работа, соларни лампи, разсад за цветя и за био ягоди, почетни грамоти. Anglia school подариха ваучер за обучение по английски, а Регионалният природонаучен музей осигуриха специални награди за двете първи места в категорията „Колективно участие “- ДГ „Буратино“и ДГ „Зора“, а именно „хотели за насекоми“. „Хотелите служат за убежище на различни видове насекоми и могат да имат образователна цел“, казват от музея. Ангел Илиев със своята градинка на бул. „6-ти Септември“ 136 взе приза за 1. място в категория „Индивидуален участник“. Един от гостите, Танчо Агушев, се обърна към децата от детските градини с думите „Вие сте тези, които от тук насетне имат задачата да се грижат за красотата на града ни.“. Призьорът Ангел Илиев, който от 20 години се грижи за градинката пред блока сподели, че „само 20 мин. в месеца са необходими“, за да бъде кварталът ни по-красив. „Необходимо е само желание.“, добавя жителят на „Централен“.  
Конкурсът „Аз обичам моята градинка“ се проведе през април 2018, като за един месец 9 участника с над 40 снимки взеха участие в пилотната еко инициатива на „Централен“.