Над 50 участваха в Националния воден поход по река Струма

За шеста поредна година Кюстендил бе домакин на проявата

За шеста поредна година Кюстендил бе домакин на Националния  воден поход по горното течение на река Струма. Организатор на похода е Клубът по воден туризъм „Струма 2012“ към ТД „Осогово“, Кюстендил. Над 50 участника - мъже, жени и деца, практикуващи воден туризъм, се настаниха на бивака в местността „Чардака“ край с.Раждавица. Участниците бяха от различни краища на България - Варна, Пловдив, София, Кърджали, Враца, Бяла Слатина, Троян, Димитровград, Хасково, Нова Загора, Стара Загора.
„Радваме се, че и тази година нашите приятели, любители на водния туризъм от страната, пристигнаха за участие в похода. С тази проява ние ги запознаваме с природните забележителности на нашия край в горното поречие на река Струма. Популяризираме водния туризъм в района, а участниците усъвършенстват своите технически и физически умения в бързотечащи води“ – сподели Росен Калфин, председател на клуб „Струма 2012“.

9-годишният Йоан от Пловдив е най-малкия участник, който се спуска по река Струма за втора поредна година. 5-месечната Яна, която е и най-новият член на клуба, беше неотлъчно на бивака и през четирите дни на мероприятието.